$show=home$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

$type=carousel$cls=3$h=100$c=100$l=0$show=home

$show=/p/bedrijven-luithagen.html

$show=/p/nieuws_4.html$hide=mobile

LUITHAGEN Port of Antwerp

[NIEUWS]_$show=/p/nieuws_4.html$type=one$au=0$cm=0$p=1$c=5

5 financiële werkpunten in coronatijd

Wat kan je als ondernemer doen om je financiën op orde te houden in deze bijzondere tijden? Onze VLAIO financieringsexperten maakten een checklist.


Dat ondernemers het vandaag moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, is een open deur intrappen. Er zijn natuurlijk maatregelen die de Vlaamse en federale regeringen namen om daaraan tegemoet te komen. Onze VLAIO financieringsexperten maakten een overzichtelijke checklist. 

1. Maak een liquiditeitsprognose 

In onzekere tijden als deze, is het belangrijk om dagelijks zicht te hebben op je financiële middelen. Noch je jaarrekening, noch de stand van je bankrekening volstaan nu. We raden ten stelligste aan om een kasplan op te maken: dat biedt je inzicht in de uitgaven die je te wachten staan en de mogelijke inkomsten die je nog te goed hebt. Zo’n kasplan is de werkelijke barometer van je bedrijfsvoering. Hoewel Excel je hierbij al goed kan helpen, vind je vaak ook kasplanningstools gekoppeld aan je boekhoudsoftware. Naar aanleiding van de coronacrisis kan je ook de EY Finance Navigator voor 3 maand gratis testen.  

2. Kan je je liquiditeitspositie verbeteren?

Kijk eerst en vooral naar die maatregelen die je liquiditeitspositie onmiddellijk kunnen verbeteren. We denken aan de corona hinderpremie, de compensatiepremie of het uitstellen van je belastingen: BTW, BV, vennootschapsbelasting, personenbelasting, verkeersbelasting (4 maanden uitstel), onroerende voorheffing voor bedrijven (ook pas in het najaar). Ook je verschuldigde werkgevers- en werknemersbijdragen aan de RSZ of een aantal verzekeringspremies kunnen uitgesteld of verminderd worden.   

Daarnaast werkten de banken een voorstel uit om de aflossing van kapitaal voor bestaande kredieten tot en met 31 oktober uit te stellen, zonder dat hiervoor extra kosten worden aangerekend.  

Tenslotte is ook het aanvragen van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor personeel een manier om je directe liquiditeitsproblemen aan te pakken. 

3. Wie is jou nog wat schuldig? 

Aan de inkomstenzijde is het vooral zaak om te kijken wie jou nog wat verschuldigd is en dat secuur op te volgen. Zijn al je facturen de deur uit? Zijn er goede, belangrijke relaties voor de toekomst die je met een korting over de streep kan trekken? 

4. Beperk je voorraad 

Het ligt voor de hand, maar we wijzen er toch nog even op: beperk waar mogelijk je voorraad en bekijk welke automatische bestellingen je kan stopzetten. Ga in overleg met je leveranciers.

5. Bereken je nood aan (tijdelijke) financiering

Heb je alle vorige stappen doorlopen, dan kan je je nood aan een tijdelijke financiering berekenen. Daarmee kan je dan naar je bank stappen voor een overbruggingskrediet voor bestaande niet-bancaire schulden die maximaal 12 maanden oud zijn (achterstallige huur, leveranciersschulden, RSZ- of BTW-schulden) en kan je laten waarborgen door een overheidswaarborg.   

Gezonde start-ups en scale-ups kunnen ook bij PMV/z terecht voor een achtergestelde lening op 3 jaar. 

Alternatieve financiering via crowdlendingplatform zoals WinWinner valt zeker ook te overwegen. Zij verlagen momenteel het minimale investeringsbedrag naar 100 euro en ondernemingen krijgen de mogelijkheid om rewards zoals waardebonnen te koppelen aan een investering.  


$show=/p/regio.html$type=blogging$c=10$au=0$cm=0

[IN DE KIJKER]_$show=/p/regio.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/cultuur.html$type=grid$sn=0$c=9$m=0

$show=/p/pers.html$type=one$c=5$au=0$cm=0

[IN DE KIJKER]_$show=/p/pers.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/bedrijven-luithagen.html$tb=#ffffff$type=three$m=0$h=100$sn=0$rm=0$c=21$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$p=1$c=20$sn=0

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/jobs.html$type=three$au=0$cm=0$rm=0$p=1$c=9

$show=/p/vzw-luithagen.html$type=two$m=0$l=1$p=1$c=2

$show=/p/events.html$type=two$au=0$cm=0$l=1$p=1$c=9

[IN DE KIJKER]_$show=/p/events.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

[IN DE KIJKER]_$show=post$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=home

$show=post$type=carousel

$show=home

$show=/p/contact.html

Naam

bedrijven,94,Bouw,5,Chemische producten en kunststoffen,10,cultuur,4,diensten,2,Dienstverlening,27,Drukken en publiceren,2,Educatie en organisatie,7,Elektronica en optiek,6,Energie en milieu,24,events,27,FAQ,1,groepsaankopen,15,in de kijker,44,jobs,20,Landbouw en voeding,7,leden,33,machines,1,Metalen/machines en techniek,15,nieuws,78,nieuwsbrief,15,nieuwsbrief-leden,10,nieuwsbrief-niet-leden,6,pers,3,regio,33,Retail en handel,10,samenwerken,13,start,93,Transport en logistiek,48,vacatures,1,Vrije tijd en toerisme,5,vzw,6,
ltr
item
ZONE Luithagen Haven - Port of Antwerp: 5 financiële werkpunten in coronatijd
5 financiële werkpunten in coronatijd
https://1.bp.blogspot.com/-Ax_Jh56ftTY/XpWFWvcnG8I/AAAAAAAABWs/4wiF7KMTSUABNNLo3BOxNjRtClxY8NLZQCLcBGAsYHQ/s640/coins-5029300__340.webp
https://1.bp.blogspot.com/-Ax_Jh56ftTY/XpWFWvcnG8I/AAAAAAAABWs/4wiF7KMTSUABNNLo3BOxNjRtClxY8NLZQCLcBGAsYHQ/s72-c/coins-5029300__340.webp
ZONE Luithagen Haven - Port of Antwerp
https://www.zone-luithagen.be/2020/04/wat-kan-je-als-ondernemer-doen-om-je.html
https://www.zone-luithagen.be/
https://www.zone-luithagen.be/
https://www.zone-luithagen.be/2020/04/wat-kan-je-als-ondernemer-doen-om-je.html
true
7070977682073081330
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Antwoord Cancel reply Delete door Home BLZ UPDATES Lees alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gistereren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg BELANGRIJK STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy